Условия за ползване

Регистрация

Закупуването на стока от сайта www.alla-balla.com, собственост на фирма Арт Мъниста ЕООД става след регистриране като редовен потребител или след еднократно попълване на формуляра като гост потребител.
При регистрация Вие носите цялата отговорност за запазване в тайна на Вашето потребителско име и парола, както и на личната информация, която сте публикували в профила си. Гост потребителите попълват формуляра за регистрация преди всяка покупка.
Отговорността за всички действия, които се извършват чрез Вашия профил е единствено Ваша.
В случай, че имате съмнения за неправомерно използване на Вашите потребителско име и парола или смятате, че има такава опасност, молим, незабавно се свържете с нашия екип.


2 Поверителност на данните

Личните данни, които получаваме при Вашата регистрация ще бъдат използвани единствено за обслужването Ви – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с вас в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката.   Фирма Арт Мъниста ЕООД гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.
При направена поръчка в сайта www.alla-balla.com, фирма Арт Мъниста ЕООД предоставя името, адреса и телефона на потребителя на куриерска фирма, които са им необходими за доставяне на поръчаните продукти.
Арт Мъниста ЕООД не носи отговорност за лични данни, събрани и разпространени от куриерски фирми. При съмнение за нерегламентирано разпространение на лични данни, моля незабавно се свържете с нашия екип.
Описаните по-горе цели, за които се използват данните не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за Арт Мъниста ЕООД.
Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.


3 Цена на стоките
Всички цени са крайни, в български лева с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.
Стойността на доставката не е включена в посочената цена на стоките и се определя съобразно теглото на поръчаните продукти и избрания начин на доставка.
При допуснати технически грешки при публикуване на цените Арт Мъниста ЕООД има право да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.
 4 Промяна на цените
Промяната на цените в сайта става без предварително уведомяване на клиентите. При доставка заявените продукти се заплащат по цени от момента на поръчката.


 


5 Условия за поръчка и плащане

Поръчки към нас се правят единствено през сайта след съгласяване с общите условия. Поръчки по телефон, имейл, Facebook не се приемат.
Поръчката може да включва единствено артикули, които са в наличност. Наличностите в сайта са актуални и продукти, които не са налични, не могат да бъдат поръчвани.
Поръчки се приемат от сайта 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
За да направите поръчка е необходимо да влезете в сайта с потребителско име и парола или да попълните формуляра за регистрация като гост потребители.
Когато посочвате данните си, уверете се, че предоставяте точна информация.
Уверете се, че в рамките на работния ден, когато ще ви бъдат доставени продуктите, на посочения адрес ще бъдете Вие или човек, който сте упълномощили да я приеме.
С цел избягване на грешки и недоразумения, сайтът НЕ ИЗПЪЛНЯВА изброените по-долу действия :
- Подготвяне на пратката и изпращането й след няколко дни, така че да бъде получена в точно определен момент. Поръчките получени до 14:00 часа в работен ден се обработват и изпращат на същия ден. Поръчките заявени след 14:00 часа се обработват и изпращат на следващия работен ден. Забавяне и задържане на пратки се правят по изключение, след изрична уговорка по телефона.
- Уведомяване на конкретен клиент за зареждане на стока, която в определен момент е била изчерпана. Информацията за наличностите в сайта редовно се обновява. По телефон или съобщение във Facebook може да Ви бъде предоставена ориентировъчна информация за бъдещи доставки, но сроковете подлежат на промяна без предупреждение и не ангажират по никакъв начин сайта.
- Събиране на артикули от различни доставки в една поръчка, по реда на пристигането на изчерпаните стоки. Може да правите поръчка единствено на наличните продукти. Изчерпаните артикули ще могат да бъдат поръчани, когато са налични в магазина.
 

Надяваме се на Вашето разбиране относно горепосочените забележки.

Ако имате коментари, забележки, инструкции по поръчката има възможност да ги напишете в съответното поле.
Ако е необходима фактура за направената поръчка, моля, изпратете ни данни. Фактурата ще Ви бъде изпратена заедно с поръчаната от Вас стока.
Преди да потвърдите поръчката, моля, прегледайте внимателно цялата подадена от Вас информация и ако е необходимо нанесете съответните промени. След като потвърдите поръчката, тя ще бъде приета и няма да можете да правите корекции.
Ако е наложителна промяна, молим, обадете ни се по телефон – възможна е промяна единствено преди да сме предали пратката на куриер. Промени подадени по имейл, Facebook може да не бъдат получени и обработени навреме, затова е важно да използвате телефон. Правим всичко възможно за правилно и адекватно отразяване на промените, но при всички положения не носим отговорност за грешно разбрани и отразени промени. Отговорност на клиента е да предоставя вярна и точна информация, когато изпраща поръчките си.
След като приключите с поръчката си на посочения от Вас имейл ще получите потвърждение за приета поръчка. Ако е необходимо уточнение ще се свържем с Вас по телефона, в случай, че такъв е предоставен и в случай, че той е точен и верен.
В случай, че пратката е изпратена и впоследствие решите да се откажете, се задължавате да заплатите разходите за транспортиране и доставка в двете посоки.
При основателни съмнения за злоупотреба или некоректно отношение от страна на клиент, си запазваме правото да откажем изпълнение на поръчката, като своевремено уведомим лицето по имейл или телефон.
Отказът от поръчката е валиден само при потвърждение от наша страна и получено потвърждение на имейл за отказана поръчка.
Посочването на непълни и неверни данни в профила на клиента прави поръчката невалидна и не ни ангажира с изпълнението й.

Плащане – Плащането се извършва с наложен платеж. Поръчаната стока се заплаща в момента на получаването й на куриер. Към всяка поръчка се начислява такса за наложен платеж в размер на 0.60 лв.

МИНИМАЛНА СТОЙНОСТ НА ПОРЪЧКАТА 10.00 ЛВ. БЕЗ ДОСТАВКАТА!


6 Доставка на стоки

Доставката се извършва от куриерска фирма Спиди.
Доставки в чужбина не се извършват.
Срокът за доставка е 2-3 работни дни в зависимост от вида доставка, който сте избрали и населеното място.
Икономична доставка със Спиди – обичайното време за доставка е 2 работни дни. Т.е. ако направите поръчка в понеделник до 14:00 часа ще я получите в сряда. Изключение правят малките населени места, където куриерската фирма доставя пратки по определен график. По тази причина е възможно допълнително забавяне, за което ще бъдете изрично уведомени по телефона.
Експресна доставка с Спиди – поръчки направени до 14:00 часа в работен ден се приемат и обработват на същия ден и се доставят на следващия работен ден. Изключение правят малките населени места, където куриерската фирма доставя пратки по определен график. В конкретния случай ще бъдете уведомени по телефона.

Поръчки направени след 14:00 часа се обработват на следващия работен ден. Поръчки направени в почивен ден (събота и неделя) или официален празник, се обработват в първия работен ден, следващ почивните дни.
Поръчки се доставят и в събота в по-големи населени места след изрична заявка от страна на клиента. Доставки не се извършват в неделя и официални празници.
Въпреки, че доставки се извършват в събота, моля имайте предвид, че за нас събота и неделя са почивни дни и поръчки не се обработват. Т.е поръчки направени след 14:00 часа в петък ще бъдат обработени и предадени на куриер за доставка в понеделник.
Молим най-учтиво отваряйте пратките си в присъствието на куриер! Ако констатирате проблем с поръчката е необходимо да бъде съставен протокол!
Цената за обикновена доставка (2- 3 дни) за поръчки до 100 лв. е 4.90 лв. за цялата страна.
Поръчки над 100 лв. се доставят безплатно. Това не важи за експресните доставки.
При поръчки над 100 лв., които надхвърлят 3 кг. за всеки започнат килограм над лимита се заплаща допълнително по 1.20 лв.
Цената за експресна доставка е 5.90 лв. за цялата страна. Тя се заплаща независимо от стойността на поръчката.


7 Рекламация и връщане на закупена стока

По чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, купувачът може да се откаже от закупената стока в рамките на 14 дни. Необходимо е да се свържете с нас и да ни уведомите за решението си. За да приемем рекламацията и да Ви върнем пълната заплатена сума е нужно артикулът да не е използван и да не е нарушена опаковката му. ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ ПО ВРЪЩАНЕТО НА СТОКАТА СА ЗА СМЕТКА НА КУПУВАЧА!
Срокът за връщане на заплатената сума е 3 работни дни след получаване на артикула и касовата бележка към него.

Молим най-учтиво отваряйте пратките си в присъствието на куриер! Ако констатирате проблем с поръчката е необходимо да бъде съставен протокол!


8 Отговорност

Екипът на Арт Мъниста ЕООД не носи отговорност за информацията, услугите, гаранциите, дадени от производителите на продукт или услуги.
Арт Мъниста ЕООД не гарантира, че функциите, предложени от сайта и информационният поток, са и ще бъдат лишени от технически грешки.

 


9. Лични данни

Политиката на личните данни е неотмена част от общите условия за ползване. С приемането на общите условия потребителите автоматично се съгласяват с условията, заложени в тази политика. Пълният текст на политиката за лични данни може да се прочете >>тук<<.