Условия за ползване

Регистрация

Закупуването на стока от сайта www.alla-balla.com, собственост на фирма Арт Мъниста ЕООД става след регистриране като редовен потребител или след еднократно попълване на формуляра като гост потребител.
При регистрация Вие носите цялата отговорност за запазване в тайна на Вашето потребителско име и парола, както и на личната информация, която сте публикували в профила си. Гост потребителите попълват формуляра за регистрация преди всяка покупка.
Отговорността за всички действия, които се извършват чрез Вашия профил е единствено Ваша.
В случай, че имате съмнения за неправомерно използване на Вашите потребителско име и парола или смятате, че има такава опасност, молим, незабавно се свържете с нашия екип.


2 Поверителност на данните

Личните данни, които получаваме при Вашата регистрация ще бъдат използвани единствено за обслужването Ви – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с вас в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката.   Фирма Арт Мъниста ЕООД гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.
При направена поръчка в сайта www.alla-balla.com, фирма Арт Мъниста ЕООД предоставя името, адреса и телефона на потребителя на куриерска фирма, които са им необходими за доставяне на поръчаните продукти.
Арт Мъниста ЕООД не носи отговорност за лични данни, събрани и разпространени от куриерски фирми. При съмнение за нерегламентирано разпространение на лични данни, моля незабавно се свържете с нашия екип.
Описаните по-горе цели, за които се използват данните не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за Арт Мъниста ЕООД.
Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.


3 Цена на стоките
Всички цени са крайни, в български лева с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.
Стойността на доставката не е включена в посочената цена на стоките и се определя съобразно теглото на поръчаните продукти и избрания начин на доставка.
При допуснати технически грешки при публикуване на цените Арт Мъниста ЕООД има право да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.
 4 Промяна на цените
Промяната на цените в сайта става без предварително уведомяване на клиентите. При доставка заявените продукти се заплащат по цени от момента на поръчката.


 


5 Условия за поръчка и плащане

Поръчки към нас се правят единствено през сайта след съгласяване с общите условия. Поръчки по телефон, имейл, Facebook не се приемат.
Поръчката може да включва единствено артикули, които са в наличност. Наличностите в сайта са актуални и продукти, които не са налични, не могат да бъдат поръчвани.
Поръчки се приемат от сайта 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
За да направите поръчка е необходимо да влезете в сайта с потребителско име и парола или да попълните формуляра за регистрация като гост потребители.
Когато посочвате данните си, уверете се, че предоставяте точна информация.
Уверете се, че в рамките на работния ден, когато ще ви бъдат доставени продуктите, на посочения адрес ще бъдете Вие или човек, който сте упълномощили да я приеме.
С цел избягване на грешки и недоразумения, сайтът НЕ ИЗПЪЛНЯВА изброените по-долу действия :
- Подготвяне на пратката и изпращането й след няколко дни, така че да бъде получена в точно определен момент. Поръчките получени до 14:00 часа в работен ден се обработват и изпращат на същия ден. Поръчките заявени след 14:00 часа се обработват и изпращат на следващия работен ден. Забавяне и задържане на пратки се правят по изключение, след изрична уговорка по телефона.
- Уведомяване на конкретен клиент за зареждане на стока, която в определен момент е била изчерпана. Информацията за наличностите в сайта редовно се обновява. По телефон или съобщение във Facebook може да Ви бъде предоставена ориентировъчна информация за бъдещи доставки, но сроковете подлежат на промяна без предупреждение и не ангажират по никакъв начин сайта.
- Събиране на артикули от различни доставки в една поръчка, по реда на пристигането на изчерпаните стоки. Може да правите поръчка единствено на наличните продукти. Изчерпаните артикули ще могат да бъдат поръчани, когато са налични в магазина.
 

Надяваме се на Вашето разбиране относно горепосочените забележки.

Ако имате коментари, забележки, инструкции по поръчката има възможност да ги напишете в съответното поле.
Ако е необходима фактура за направената поръчка, моля, изпратете ни данни. Фактурата ще Ви бъде изпратена заедно с поръчаната от Вас стока.
Преди да потвърдите поръчката, моля, прегледайте внимателно цялата подадена от Вас информация и ако е необходимо нанесете съответните промени. След като потвърдите поръчката, тя ще бъде приета и няма да можете да правите корекции.
Ако е наложителна промяна, молим, обадете ни се по телефон – възможна е промяна единствено преди да сме предали пратката на куриер. Промени подадени по имейл, Facebook може да не бъдат получени и обработени навреме, затова е важно да използвате телефон. Правим всичко възможно за правилно и адекватно отразяване на промените, но при всички положения не носим отговорност за грешно разбрани и отразени промени. Отговорност на клиента е да предоставя вярна и точна информация, когато изпраща поръчките си.
След като приключите с поръчката си на посочения от Вас имейл ще получите потвърждение за приета поръчка. След финализиране на поръчката, служител на онлайн магазин alla-balla.com се свързва с клиента за потвърждение на поръчката, чрез телефонно обаждане в работно време.
В случай, че пратката е изпратена и впоследствие решите да се откажете, се задължавате да заплатите разходите за транспортиране и доставка в двете посоки.
При основателни съмнения за злоупотреба или некоректно отношение от страна на клиент, си запазваме правото да откажем изпълнение на поръчката, като своевремено уведомим лицето по имейл или телефон.
Отказът от поръчката е валиден само при потвърждение от наша страна и получено потвърждение на имейл за отказана поръчка.
Посочването на непълни и неверни данни в профила на клиента прави поръчката невалидна и не ни ангажира с изпълнението й.

Плащане – Наложен платеж, чрез Пощенски паричен превод е метода за плащане. За направеното от клиента плащане куриерска компания Спиди издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка. Учтиво молим да пазите въпросната разписка, необходима ви е при евентуална рекламация!

МИНИМАЛНА СТОЙНОСТ НА ПОРЪЧКАТА 10.00 ЛВ. БЕЗ ДОСТАВКАТА!


6 Доставка на стоки

Доставката се извършва от куриерска фирма Спиди.
Доставки в чужбина не се извършват.
Срокът за доставка е 2-4 работни дни.
Поръчки направени след 14:00 часа се обработват на следващия работен ден. Поръчки направени в почивен ден (събота и неделя) или официален празник, се обработват в първия работен ден, следващ почивните дни.
Поръчки се доставят и в събота в по-големи населени места след изрична заявка от страна на клиента. Доставки не се извършват в неделя и официални празници.
Въпреки, че доставки се извършват в събота, моля имайте предвид, че за нас събота и неделя са почивни дни и поръчки не се обработват. Т.е поръчки направени след 14:00 часа в петък ще бъдат обработени и предадени на куриер за доставка в понеделник.
Молим най-учтиво отваряйте пратките си в присъствието на куриер! Ако констатирате проблем с поръчката е необходимо да бъде съставен протокол!
Цената за доставка на поръчки до 20.00 лв. е 6.90 лв. за цялата страна, без значение дали доставката е до адрес или до офис на Спиди.
Цената за доставка на поръчки от 20.00 лв до 100.00 лв. е 4.90 лв. за цялата страна, без значение дали доставката е до адрес или до офис на Спиди.
Поръчки над 100 лв. се доставят безплатно.
При поръчки над 100 лв., които надхвърлят 3 кг. за всеки започнат килограм над лимита се заплаща допълнително по 1.20 лв.
 


7 Рекламация и връщане на закупена стока

По чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, купувачът може да се откаже от закупената стока в рамките на 14 дни. Необходимо е да се свържете с нас и да ни уведомите за решението си. За да приемем рекламацията и да Ви върнем пълната заплатена сума е нужно артикулът да не е използван и да не е нарушена опаковката му. ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ ПО ВРЪЩАНЕТО НА СТОКАТА СА ЗА СМЕТКА НА КУПУВАЧА!
Срокът за връщане на заплатената сума е 3 работни дни, след получаване на артикула и РАЗПИСКАТА ИЗДАДЕНА ВИ ОТ СПИДИ!

Молим най-учтиво отваряйте пратките си в присъствието на куриер! Ако констатирате проблем с поръчката е необходимо да бъде съставен протокол!


8 Отговорност

Екипът на Арт Мъниста ЕООД не носи отговорност за информацията, услугите, гаранциите, дадени от производителите на продукт или услуги.
Арт Мъниста ЕООД не гарантира, че функциите, предложени от сайта и информационният поток, са и ще бъдат лишени от технически грешки.

 


9. Лични данни

Политиката на личните данни е неотмена част от общите условия за ползване. С приемането на общите условия потребителите автоматично се съгласяват с условията, заложени в тази политика. Пълният текст на политиката за лични данни може да се прочете >>тук<<.